Germania proglasila nelikvidnost

Germania proglasila nelikvidnost

Germania Fluggesellschaft mbH, njena sestrinska kompanija za održavanje Germania Technik Brandenburg GmbH, kao i Germania Flugdienste GmbH, proglasile su nelikvidnost u ponedeljak, 4. februara, 2019.

Letačke operacije su prekinute u noći od 4. februara do 5. februara. Zaposlenici Germanije su informisani. Ovaj postupak ne utiče naSwiss airline Germania Flug AG i Bulgarian Eagle.

Karsten Balke, CEO Germania Fluggesellschaft mbH, je saopštio: „Nažalost, na kraju nismo bili u stanju da pozitivno zaključimo naše finansijske napore da pokrijemo kratkoročnu likvidnost. Veoma mi je žao zbog toga što je naša jedina opcija bila da proglasimo nelikvidnost. Naravno, ovaj korak će najviše uticati na naše zaposlene, koje najviše žalimo. Svi kao tim uvek su se trudili da obezbede pouzdane i stabilne letačke operacije - čak i u stresnim nedeljama iza nas. Želeo bih da se zahvalim svima od srca. Izvinjavam se našim putnicima koji sada ne mogu da lete Germaniom kao što je planirano. ”

„Oni putnici koji su pogođeni suspenzijom letačkih operacija, koji su rezervisali svoj let Germaniom kao deo paket aranžmana, mogu da se obrate svom odgovarajućem organizatoru putovanja kako bi organizovali zamenu za prevoz. Za putnike koji su direktno rezervisali, nažalost, nema prava na zamenu avioprevoznika”.

Potreba za kratkoročnom likvidnošću Germanije pojavila se uglavnom zbog nepredvidivih događaja kao što su masovno povećanje cena goriva prošlog leta i istovremeno slabljenje evra u odnosu na američki dolar, znatna kašnjenja u uključivanju vazduhoplova u flotu i neobično velik broj potrebnih radova na održavanju vazduhoplova. Sve ovoje bio veliki teret za kompaniju sa kojim ona na kraju nije mogla da se nosi.

Read 47 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Quick Poll

Joomla forms builder by JoomlaShine

Weather

Go to top
Template by JoomlaShine