Pronađen avion u kojem je nestao Emilijano Sala

Pronađen avion u kojem je nestao Emilijano Sala

Kako su preneli britanski mediji pronađen je avion u kojem su 21. januara nestali pilot Dejvid Ibotson i fudbaler Kardifa Emilijano Sala.

Kako je saopšteno porodici argentinskog fudbalera, avion je pronađen na dnu kanala Lamanš u nedelju ujutru. Pretpostavlja se da su dvojica nestalih preminula, dok se čekaju dalje informacije o vađenju olupine iz mora.

Vest o pronalasku olupine aviona Pajper Malibu, koji je 21. januara nestao iznad Lamanša na putu iz Nanta za Kardif preneo je Dejvid Mirns, stručnjak za istragu Odeljenja za avionske nesreće koji predvodi potragu.

Emilijano Sala je u zimskom prelaznom roku za 15 miliona funti prešao u Kardif, ali se vratio u Nant kako bi se oprostio od bivših saigrača.

Potom je njegov menadžer Vili Mekej organizovao prevoz avionom sa jednim motorom za Kardif, ali je došlo do nesreće koja i dalje nije do kraja rasvetljena.

Emilijano Sala je na počeku leta porodici i saigračima iz Nanta slao poruke o lošem stanju aviona u kojem putuje, što je svedočilo o dramatičnoj situaciji koja se odvijala na nebu iznad Lamanša.

Početnu potragu je vodila policija britanske teritorije Gernzi, ali se ubrzo odustalo od nje, pa je porodica nestalog fudbalera pokrenula svoju sopstvenu inicijativu za pronalaženje.

 

Read 56 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Quick Poll

Joomla forms builder by JoomlaShine

Weather

Go to top
Template by JoomlaShine