×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 42

Cessna SkyCourier

Cessna SkyCourier

 

Jedan od najvećih proizvođača piston aviona, Cessna (u sastavu Textron Aviation), širi gamu svojih proizvoda novim dvomotornim turboprop avionom široke upotrebe.


Naime, u pitanju je novi model SkyCourier, čija se serijska proizvodnja očekuje 2020 godine. Avion je visokokrilac i namenjen je prevozu putnika, tačnije do 19 putnika (pax 19) ili kao kargo varijanta za prevoz tereta, nosivosti do 6,000 lb (2,722 kg).

Cessna ovim potezom po prvi put izlazi na tržište malih aviona za prevoz putnika i robe. Svi modeli pre ovoga su bili ili piston avioni (sa klipnim motor i elisom) ili mlazni biznis avioni. SkyCourier otvara, tako vrata sasvim novog poglavlja u istoriji ove legendarne kompanije.
 
Nema sumnje da su u kompaniji Cessna dobro razmislili pre nego što su počeli sa razvojem ovog aviona, a možda najbolji pokazatelj je narudžbina od 50 aviona za poznatu kurirsku firmu FedEx. Verujemo da SkyCourier naći svoje mesto i kod malih lokalnih i regionalnih avio prevoznika te da ćemo uskoro imati priliku da ga i bolje upoznamo.
 
Do tada, ostaje nam da čekamo obećanu proizvodnju za 2020 godinu.

A, za sve koji razmišljaju da se ponove ovim modelom, cena je 5,5 miliona USD.
 
 
 
 
 

Read 107 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Quick Poll

Joomla forms builder by JoomlaShine

Weather

Go to top
Template by JoomlaShine